Сторінки

14 жовт. 2015 р.

Дивний камінь в Тур'я Бистра


Є в Закарпатській області в селі Тур'я Бистра дивний камінь, на ньому відбитки стопи ангела і копита чорта.  Це Чудодійний камінь,  може вилікувати, в чомусь допомогти, розповідають, що коли трактор ненароком його перевернув то зламався і пішов на брухт.



По легенді ангел і чорт посперечались і вирішили хто далі стрибне той  сильніший і правий. Стрибнули назустріч один одному і приземлились на цей камінь. Ясне діло, що ангел переміг в нього ж крила. Мені цікаво, чому не стрибали від каменя. На камені справді відбитки копита і акуратної дитячої стопи. Місцеві сказали, що треба в копито плюнути, а ангельську стопу погладити. Ну ми з Тарасом на всякий випадок погладили обидві.
По розташуванню каменюку мабуть витягли з потічка на галявину. Знаходиться він за селом по дорозі на гору Синяк на перехресті з іншою дорогою, поряд з річкою на маленькій галявині.
 Вкажу місце на карті. Хороший веломаршрут з Ужгорола, з Перечина буде 35 км в одну сторону. Можна закрутити на курорт Синяк і Мукачево.
Ще можна побачити - цікаву церкву, потрясну панораму велетенської полонини Руна, рукотворне озеро в садибі "Турянський двір", хімічну фабрику Бантлін 1920р. десь в лісах є скеля Білий камінь, в 3 год ходьби Обавський камінь та Синє болото.








Немає коментарів: